Wie ben ik?

Waarom ben ik jouw ideale partner in crime om jouw bedrijf in beweging te brengen en er een frisse wind door te blazen? Het korte antwoord: mensen in beweging brengen is mijn passie. 

De weg die ik aflegde om te staan waar ik nu sta, een enthousiaste ondernemer die bruist van de energie en goesting om teams te inspireren en in beweging te brengen, kan je hieronder lezen.


Sport en bewegen, mijn leven


Al van kindsbeen af was ik gebeten door de sportmicrobe, de passie voor sport resulteerde al snel in een mooie voetbalcarrière en een triatloncarrière met 2 nationale titels en 3 deelnames aan Europese kampioenschappen in het bijzijn van Rutger Beke, Frederik van Lierde, Luc van Lierde en Bert Jammaer.

Het was een uitgemaakte zaak dat ook mijn studies in de lijn van sport en bewegen lag en zo kwam ik terecht bij bewegingswetenschappen aan de KULeuven. Gezien de combinatie topsport, studeren en het niet zo gezonde studentenleven niet voor de hand liggend bleek, schoof ik de topsport aan de kant. Het duurde echter niet lang voor ik de kans kreeg opnieuw de voetbalschoenen aan te binden en ik was alweer vertrokken voor 15 jaar als verdienstelijke speler in de Vlaams-Brabantse provinciale reeksen.

Van Afrika tot in Amerika

Enkele mooie reizen naar continenten als Amerika en Afrika later, kreeg ik na de succesvolle afronding van mijn studies de kans om 8 maanden mee te draaien in een vluchtelingenkamp, een ervaring die mijn leven nog meer kleur gaf en me deed beseffen dat ik potentieel had. Onze taak bestond erin de 25000 Congolese vluchtelingen, waarvan 12000 kinderen, die soms in erbarmelijke omstandigheden leefden, wat luchtigheid te bieden. Daarom schoolden we leerkrachten, schooldirecteurs en trainers bij om door samenwerking in teams en met nieuwe technieken meer mensen in beweging te krijgen.

Leerkracht

Ondertussen was ik als leerkracht Lichamelijke Opvoeding en Sport, gemotiveerd om ook onze jeugd in beweging te krijgen. Ik heb dit met veel plezier en verve gedaan, in een unieke scholengroep met super collega's, waar ik me 15 jaar lang met wisselend succes heb gesmeten in elke mogelijke vorm, om zoveel mogelijk leerlingen en collega's, zowel op school als daarbuiten, te motiveren en inspireren om op een gezonde manier te gaan bewegen.

2008, Ondernemen is leuk? Echt?

Bezige bij die ik ben, beoefende ik naast mijn job tal van andere activiteiten: weekendjes weg, snowboarden, golfsurfen, monitor bij Sporty / BLOSO / BOARD X, sporten en quality time met mijn gezin. In 2008 richtte ik samen met een goede vriend een eventbureau op, Polyevents. We organiseerden teambuilding voor bedrijven, plaatsten springkastelen en tenten en verzorgden feestjes voor groot en klein. Deze leerrijke tijd heeft ervoor gezorgd dat ik als ondernemer ben gegroeid in het reilen en zeilen van events. Wederom was hier het doel mensen in beweging brengen.

2012, Coaching, wat is dat?

In 2012 kwam ik toevallig in contact met Inge Rock, een succes coach, mentor en trainer die mensen de kracht van positief denken aanleert. Zij kwam voor een interventie bij mijn groep leerlingen van het zesde jaar, waar onrust en wrevel heerste. In plaats van de verwachte droge one woman show met bijhorende Powerpoint presentatie, ging ze in gesprek en luisterde oprecht naar de jongeren, wat er al snel voor zorgde dat zij zelf met een antwoord op hun situatie kwamen.

Ik besefte het pas veel later, maar Inge Rock zorgde op dat moment ook voor een turning point in mijn eigen leven. De vragen begonnen ook in mijn hoofd te spelen: Is er nog iets anders? Wil ik dit echt? Kan ik misschien meer? Heb ik nog dromen?

Juni 2012, TURNING POINT of my LIFE

Begin juni 2012 stond ik aan de zijlijn te supporteren voor twee vrienden die deelnamen aan de halve triatlon van Leuven. Het zijn die twee vrienden, Wiet en Bert, die me deden inzien dat ik nog iets moest afwerken uit mijn jeugd. Dat was het kantelmoment waarop ik besliste mezelf in 2 jaar tijd klaar te stomen voor de prestigieuze Ironman van Hawaï. Het werden twee van de meest ingrijpende jaren van mijn leven, waarbij alles in het teken van het behalen van mijn doel kwam te staan.

11 oktober, 2014, Hawaï TURNING POINT 2, het zwarte gat!

Na 2 jaar van trainen, zwoegen, opstaan, slapen, trainen, blessures, genieten, verlies, plat rijden bereikte ik op 10 uur 28 min en 44 sec de meet. Ik had mijn doel bereikt… WAT NU?



Geen fut en zin meer om te sporten. Het doel is bereikt. 
Te weinig genoten van het proces. Eenzaamheid



2015 tot 2019: de zoektocht naar mezelf

Na 6 maanden uitgeblust in de zetel te hebben gelegen, ben ik uiteindelijk op zoek gegaan naar mezelf. Ik dacht terug aan dat magische moment in de aula, waarop mijn leerlingen getriggerd werden om zelf een antwoord te vinden op hun problemen en besliste de stap te zetten om een opleiding tot coach te gaan volgen bij Inge Rock. Ik leerde wat je brein met je doet, hoe je doelen kunt halen, hoe je negatieve gedachtes kunt omkeren. Dit bracht me op het punt dat ik mijn DROOMJOB in vraag begon te stellen.

2017, Mindful Run België: de eerste stap naar succesvol ondernemen

Lange tijd had ik sporten aan de kant geschoven, maar dankzij Martijn Mensink, de oprichter van Mindful Run, vond ik het plezier in sporten en bewegen terug. Meer nog, omdat mijn groepjes zoveel succes hadden mocht ik al snel de scepter van Mindful Run België zwaaien.

Vandaag leid ik Mindful Run, Mindful Walk, Mindful Cycling en Mindful 4 kids instructeurs en wandelcoaches op voor heel Vlaanderen. Alles viel in de plooi, ik kon mijn passies combineren met als doel mensen op te leiden om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen.

2018, zoektocht naar een Corporate product

De kreet naar meer rust, minder stress, en vooral de nieuwe ziekte burn-out, bore-out en depressies, zorgen vandaag de dag bij bedrijven voor een mindswitch. Hierop speelde ik, samen met een collega zakenpartner, in door BEMEGA en nadien Wolfpack uit te bouwen, een mooie samenwerking waarin we enkele succesvolle projecten hebben mogen uitvoeren binnen bedrijven.

Hoe krijgen we deze bedrijven in beweging?

2019, de landing van MindMoves

Met MindMoves ga ik op dit elan verder, met een duidelijke visie: Zoveel mogelijk werknemers op een gezonde manier in beweging brengen, streven naar een gezond team in een gezond bedrijf. Mind your Team. Move your Business. Benieuwd wat de toekomst ons brengt...

Wie ben ik?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x