Vitaal voor de klas

De meeste tools voor leerkrachten gaan over hoe je jezelf als professional kan verbeteren. Dit kunnen technologische tools zijn, methodieken, specifieke begeleidingen, differentiatie, enzovoort.

Helaas gaat er weinig aandacht uit naar hoe de leerkracht zichzelf voelt, hoe het met zijn veerkracht, focus, energie en innerlijke rust gesteld is. 

Je staat er iedere dag weer, voor de volle 100%. Dit kan ook niet anders want voor de klas staan, vraagt dat je in alle opzichten ‘aanwezig’ bent. Toch zijn er ook momenten dat dit niet of moeilijker gaat. Je energiepijl is laag, je weerstand is wat minder of je slaapt al een tijdje slechter dan anders.  Vaak beginnen dan fysieke klachten de kop te op te steken en blijven deze klachten aanslepen tot aan de volgende vakantie of langer.

Als we spreken over stress op het werk en over burn-out, weten we dat het onderwijs op nr. 1 staat en dat het aantal leerkrachten dat uitvalt met een burn-out elk jaar groter wordt.

En net daar ligt onze Be Mega missie:

Efficiënter omgaan met je energie door middel van je eigen ademhaling en meer beweging.

De winst die je eruit haalt is dat je meer gefocust bent, dat je sneller kan herstellen na een inspanning, dat je meer energie hebt, dat je beter kan slapen en uitgerust opstaat ’s morgens.

Dit kan door te werken met je ademhaling in combinatie met kleine maar essentiële aanpassingen in het dagelijks leven en tijdens het lesgeven.

Veel spreken vraagt een enorme inspanning wat energie betreft en veel leerkrachten zijn moe als ze een hele dag voor de klas gestaan hebben.  De trainingen die je als leerkracht kan volgen over spreektechnieken en spreken voor klas, gaan meestal niet over ademhaling. 

En net daar pikt Be Mega op in. Naast rustig leren ademen in combinatie met meer bewegen, gaan we ook aan de slag met hoe je op een zelfzekere manier kan spreken voor de klas zonder dat dit zoveel energie vreet. Mits wat oefenen, zal je al snel merken dat je je om 16u minder uitgeput voelt, en dat er nog energie over is voor het gezin, voor de hobby’s en sport.

Een optimaal ademvolume zou voor elke leerkracht een prioriteit moeten zijn, net omdat je er altijd voor die volle 100% moet staan.  Rustig en efficiënt ademen betekent dat er voldoende zuurstof getransporteerd kan worden naar de hersenen, de spieren en al onze organen.  Switchen naar een rustige ademhaling betekent ook dat je je parasympatisch zenuwstelsel aanspreekt en zodoende rustiger voor de klas staat, met minder gejaagdheid en irritaties. Je geest blijft helder en je voelt je meer ontspannen.

Het onderliggende probleem bij mensen met klachten zoals ontstoken luchtwegen, veel hoesten, benauwdheid, heesheid, sinus ontstekingen, nekklachten, hoofdpijn, slaapproblemen en emotionele problemen (zoals snel geïrriteerd zijn, huilen zonder reden, somberheid…), kunnen voortkomen uit chronische hyperventilatie.  Chronische hyperventilatie wordt ook vaak ‘verborgen’ hyperventilatie genoemd omdat veel mensen niet weten dat ze ‘te veel ademen’.

Wil je graag weten hoe het nu met jouw ademhaling gesteld is?

Doe dan snel onze Be Mega ademtest.

Het neemt amper 3 minuten in beslag en zo weet je meteen hoe het met jouw ademhaling gesteld is.

Heb je interesse in een Be Mega ademtraining? Stuur ons even jouw contact gegevens door.

We plannen een training aan het begin van de zomervakantie en eentje aan het eind van de zomervakantie.  We sturen je de details door, zodra we jullie gegevens ontvangen.

Doe onze Be Mega Ademtest, bekijk hoe het met jouw ademhaling gesteld is en stuur ons je gegevens door. Succes!

Hannes en Helga

www.be-mega.be

Vitaal voor de klas

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x